Szünet után már csak a SFAC volt a pályán

  2017.10.28. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

Soproni FAC  –  Gönyű SE   4 – 1 (1 – 0)

Anger Aréna, 120 néző        Vezette: Horváth Milán

SFAC 1900: Giczi – Fényes, Kelemen, Imre Sz., Jakab, Barkovics, Soós, Varga G. (Németh V.), Honyák, Keszeg (Kocsis Cs.), Füzi (Horváth P.)  Edző: Ágoston Zsolt

Gönyű: Szigony – Végh P., Hajmási, Böcz B., Kovács M., Kiss Z., Tóth R. (Kertész B.), Czeitler, Papp T. (Cseszregi), Lanzendorfen, Böcz A. (Máthé) Edző: Kertész Balázs

A mérkőzés első 10 percében a SFAC került mezőnyfölénybe. Ezt követően a szervezetten játszó vendégcsapat egyenlő partnere lett a hazaiaknak. Változatos játék alakult ki, de a kapuk nem igen kerültek veszélybe. A félidő, s talán az egész meccs fordulópontját  jelentette, hogy közvetlenül a 45 perc lejárta előtt egy remek Barkovics – Honyák akció végén utóbbi nagy erővel lőtt a hálóba. 1 – 0. Középkezdésre már nem is jutott idő.

Szünet után kijött a mindennapi edzések jótékony hatása. Magasabb fordulatszámmal kezdték a második félidőt a soproni fiúk. Az 50. percben fordított szereposztást követően Barkovics lőtte a kapuba Honyák szélről indított cselsorozatát követő beadását. 2 – 0. Nyolc  perc múlva Horváth Patrik volt eredményes. Találata sokáig emlékezetes lesz önmaga no meg a nézők számára, ugyanis önmagát szöktetve a tizenhatos jobb oldali sarkától jó 20 méterről bombagóllal növelte a hazai előnyt. 3 – 0.  Ezen a mérkőzésen is történt egy hazai kapus-felelőtlenség, Giczi miután a rátámadó támadó előtt megfogta a labdát, majd egy felesleges támadómozdulatot tett a gönyűi játékos felé. Horváth Milán által befújt 11-est a vendégek köszönték szépen… Hajmási be is vágta 3 – 1. Honyákék nem hagyták válasz nélkül ezt a kellemetlen fejleményt s egy remek támadás után a duplázó Barkovics révén beállították a végeredményt. 4 – 1.  Az újabb hazai győzelem teljesen megérdemelt. A hátralévő három fordulóban ( Nyúl, Ménfőcsanak, Bácsa) várjuk a hasonló szereplést az erős ellenfelek ismeretében is.

Ágoston Zsolt: Nehéz dolgunk volt a fegyelmezetten játszó gönyűi csapat ellen, de szünet után a fiatalos lendület meghozta a gólokat.

Kertész Balázs: Sokkal több lehetett volna ebben a mérkőzésben, ha mindenki rendelkezésünkre állt volna…

(Erdélyi Géza)