Soproni FAC 1900 – Rajka Green 0 – 0

  2018.04.04. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

Soproni FAC 1900 – Rajka Green 0 – 0

Sopron, Anger: 120 néző. Vezette: Horváth Martin

SFAC: Kári-Horváth – Kelemen, Horváth P., Jakab, Barkovics, Varga G., (81.p Olasz M. ), Soós, Récsei (62.p. Göndöcs), Honyák, Füzi ( 62.p. Ozama), Kovács D.
Edző: Urbán Flórián

Rajka: Greberson – Szalai, Hirtl, Bauer, Batyanek, Bubenik (Madácsi), Dinak, Baják, Kireth (Gászner), Lences, Belovic (Nyéki)
Edző: Babai Dezső

A mérkőzés a SFAC támadósor és a szlovák védelem párharcát hozta. A hazaiak középpályásai és csatárai szinte végig támadták a 97 percet, ugyanis a játékvezető a folyamatos rajkai időhúzást 7 perces hosszabbítással büntette. Főleg az első félidőben volt egyoldalú a játék, a másodikban a kieséstől fenyegetett ellenfél már előre merészkedett, mert néhányszor azért eljutottak a SFAC tizenhatosáig. Honyákék bár szemre tetszetős támadásokat vezettek, de csak helyzetekig jutottak. Ebből volt is bőven… A soproni szurkolók azt érezték, nem ment be ez, nem baj, majd a következőből megszerzik a vezetést… Talán maguk a játékosok is így gondolták ez az érzés azonban csalfának bizonyult. A hazaiak gólképtelenségének egyik oka Greberson kapus volt, aki mindvégig biztosan őrizte hálóját, amikor pedig rajta is túljutott a labda akkor pedig a kapufa hárított… A sorozatos akciók részletes leírása helyett álljanak itt a kihagyott lehetőségek: 13.perc: Füzi Soma, 18.perc: Honyák Máté, 24.perc: ismét Honyák Máté, 25. perc: Kelemen Dávid, 33. perc ketten is Honyák illetve Füzi is gólt szerezhetett. Ez csak az első játékrész krónikája, szünet után hasonló volt a helyzet, de a kezdőben 8 szlovák, 3 magyar sportolóval kiálló „rajkaiak” mindvégig tördelték a játékot és nagyon átlátszó módon húzták az időt. Erről mi sem tanúskodik jobban mint a vendégek 8 sárga lapja…. Nagy meglepetésre végül elmaradt a hazaiak várva várt győzelme. A SFAC játékosok akarásával nem volt gond, viszont most már illene megtalálni a góllövő cipőket fiúk! Reméljük, a következő fordulóban már itt is történik előrelépés.

Urbán Flórián: Hiába dolgoztuk ki a helyzeteket, sajnos azokat ki is hagytuk.
Babai Dezső: Sok sebből vérző csapatunk bravúrral kiküzdötte az 1 pontot. Gratulálok a fiúknak, ellenfelünknek pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Erdélyi Géza