Kibrusztolt győzelem

  2017.10.21. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

Soproni FAC 1900 – Kapuvári SE  2 : 1 ( 0 : 1)

Anger Sporttelep: 300 néző Vezette: Krasznai R.

SFAC 1900: Giczi – Fényes, Kelemen, Jakab, Imre Sz., Barkovics, Soós, Tóth P.,(Füzi S.), Varga G. (Németh V.), Honyák, Göndöcs (Keszeg) Edző: Ágoston Zsolt

Kapuvár: Vass K. – Kecskés, Böcskör G., Debreczeni, Bognár, Győrvári, Horváth P., Németh P., Kerékgyártó (Bödecs), Varga T. (Magyar D.), Nagy Á. (Kiss Á.) Edző: Józsa Péter

Szépszámú közönség előtt két jól felkészített csapat nagy küzdelme jellemezte ezt a 90 percet. Rövid tapogatózás után a vendégek vették át a kezdeményezést. Mégis az első nagy lehetőség a SFAC előtt adódott a 7. percben, amikor Honyák 20 méteres szabadrúgását Vass szögletre mentette. A továbbiakban folytatódott a Kapuvár fölénye, melynek eredménye, hogy a 11. percben vezetéshez jutottak. Szöglet után Kerékgyártó közeli lövésébe Nagy Ákost találta el, testéről a labda a hálóban kötött ki. 0 – 1. Az első félidő további részében is védekezésre kényszerültek a hazai piros-fehérek. Szünet után változatosan alakult a játék. Most a SFAC szorongatott inkább és Barkovicsék támadásaival teltek a percek, így nem jött váratlanul az egyenlítés sem. Negyedóra elteltével ha nehezen is, de megszületett a várva várt hazai gól, amikor egy jól megkomponált támadás végén Honyák kapura lőtt és a játékszer a vetődő kapus hasa alatt a gólvonalon túra csorgott. 1 – 1.

Most már egyértelművé vált, hogy az a csapat, amelyik gólt rúg, az a győzelmet is megszerzi. A felélénkült soproniak két zúgó kapufája jelezte, hogy SFAC döntésre akarja vinni a meccset. A 83.percben egy formás hazai akció során a gólhelyzetbe került Kelement vágták fel a 16-oson belül, s ez az akció nyilvánvaló 11-est jelentett Ágoston Zsolt legénysége számára. Az ítélet végrehajtó Honyák Máté volt, aki bombaerős, bár kevésbé helyezett lökettel vágta a hálóba a büntetőt. A lövésbe a kapuvári hálóőr beleért ugyan, de kivédeni nem tudta. 2 – 1.

A vége is izgalmasan alakult, néhány kemény belemenés borzolta a kedélyeket, de az eredmény már nem változott.

A SFAC utóbbi évek hazai mérkőzésein nagyon kevés ilyen kibrusztolt győzelem született, amelyet Ágoston Zsolt is sportszerűen elismert s a következőkkel jellemezte fiai teljesítményét: Az első félidőben a Kapuvár lefocizott bennünket. Szünetben rendet kellett tenni a fejekben és ennek végül is meglett az eredménye: ha kis szerencsével is, de itthon tartottuk a három pontot.

Józsa Péter, az ellenfél edzője is tárgyilagosan nyilatkozott: egy jó csapat otthonában nem érdemeltünk vereséget, de az égiek nem így rendelték. Gratulálok a csapatomnak.