Honyák Máté mesternégyesével

  2017.08.27. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

 

Soproni FAC – Fertőszentmiklós 4 – 1

Sopron, Anger pálya: 280 néző. Vezette: Csirke Rudolf, segítői: Mészáros Norbert, Erdélyi Balázs

Utoljára az 1998/99-es idényben Udvardi Tamás edzősége idején találkozott a SFAC bajnoki mérkőzésen a Fertőszentmiklós együttesével. Közel két évtized után szálltak harcba a bajnoki pontokért a két klub labdarúgói.

A soproniak kétséget sem hagytak afelől, hogy most melyik csapat a felkészültebb. Mindamellett az esélyesség terhét sem kellett sokáig cipelnie a fiatal játékosokból álló hazaiaknak, mert egy jó ütemben adott Soós Áron passz után Honyák Máté már a 4. percben a hálóba talált! Támadásban maradtak a hazaiak. Fölényük ellenére a 43. percig nem sikerült növelni az előnyt.

Az első félidő lefújása előtt Kovács a kiállítás sorsára jutott, miután felvágta a kitörő Kelement, így még nehezebbé vált a fertőszentmiklósiak helyzete! A szabadrúgást Honyák 17 méterről, nagy erővel, a kapu bal oldalába vágta, Mayer kapus csak érinteni tudta a lapos lövést. Szünet után a 47. majd a 67. percben újabb gólokat szerzett csapatának a nagy kedvel futballozó Honyák Máté, aki így főérdemet szerzett a Soproni FAC magabiztos győzelemében. A vendégek Zsirai révén sikerült megszerezniük a becsület góljukat.

A soproniak ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten szerezték meg a 3 bajnoki pontot!
Tudósító: Erdélyi Géza