Hivatalos közlemény!

  2020.01.02. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

Közgyűlést tartott a Soproni FAC – 2020. januárjától Ábrahám Tibor az új elnök.

Alapesetben évzáró bankettről szólnak a hírek ilyen tájt a sportegyesületek háza tájáról. Nálunk most másról is, hiszen ismeretessé vált, hogy Gőbl Gábor elnök lemondott a SOPRONI FAC 1900 SE további vezetéséről. Az egyesület ezért közgyűlést tartott a múlt héten, melyen az egyesületi tagság 75%-a meg is jelent, miként vendégként jelen volt Csiszár Szabolcs Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere. A közgyűlés levezető elnöke Gőbl Gábor ismertette az elmúlt évi gazdálkodási adatokat, melynek számviteli megfelelőségét a Konzulens 97 könyvelőiroda készítette. A klub
összes bevétele: 28.872.000 Ft november 30-ig bezárólag, kiadásai pedig 28.104.000 Ft, azaz a számviteli eredményt tekintetében 768.000 Ft-os többletet mutat a tárgyalt időszak. Az egyesületnek semminemű tartozása (NAV, szállítói, alkalmazotti ) sincs!


Csiszár Szabolcs közösségi ügyekért felelős alpolgármester megköszönte Gőbl Gábor eddigi munkáját, és kifejezte azon álláspontját, hogy a Soproni FAC 1900 SE komoly értékkel bír a város és sportszerető közönség számára, hiszen az egyesületben 160 fő gyermeket képeznek és versenyeztetnek. A sportoló gyermekek pedig a legfontosabbak – mondta az alpolgármester.
Gőbl Gábor leköszönő elnök elmondta, hogy november végén arra kérte a városvezetőket, ajánljanak olyan sportvezetőt az egyesület tagsága számára, akinek a klubfejlesztő munkáját szívesen támogatják. Így került a képbe Ábrahám Tibor, korábban sikeres és a soproni labdarúgás köreiben jól ismert játékvezető. A posztjáról leköszönő elnök, jó szívvel ajánlotta utódjául Tibort, arra kérve a tagságot, hogy támogassák őt úgy ahogyan korábban őt. Ábrahám Tibor a közgyűlésen elmondta: Komoly kihívásnak tartja a SFAC 1900 vezetését, melyre azért vállalkozott, mert meg van győződve arról, hogy konszenzus teremtése révén sikerül már a téli átigazolási időszakban megerősítenie a SFAC felnőtt csapatának játékos keretét, és az utánpótlás szakosztály folyamatos fejlesztését is szívügyének tekinti!

Ifj. Kocsis Tamás Utánpótlás szakágvezető megköszönte Gőbl Gábor éveken át tartó lelkes, sikeres munkáját, melynek révén az egyesület hatalmasat fejlődött az elmúlt 4 évben. „Gábor munkássága az is, hogy a klub Anger-rétiből, 2001 után végre ismét Sopronivá vált” – utalt a korábbi nehézségekre…
A közgyűlésen elhangzott, hogy december első két hetében a leköszönő elnöknek ezúttal is sikerült 100%-os TAO támogatói szintre hoznia az MLSZ sportágfejlesztő pályázatában a SFAC számára engedélyezett bevételeket, így az egyesület pénzügyileg 2020-ban is biztos alapokon áll majd!

Okkal reméljük tehát a legjobbakat, zárja közgyűlési beszámolóját a tudósító! Hajrá Sopron, hajrá SFAC!