Gőbl Gábor: „Arányos és méltányos támogatást kérünk a város vezetőktől”

  2017.05.25. | Egyéb |  megosztás a Facebookon

Újra tervezést kér a SFAC!

Mint ahogy minden a városunkban működő egyesület, úgy a Soproni FAC 1900 SE is benyújtotta Az éves sporttámogatásokra kiírt pályázatát a sportfelügyeleti csoporthoz.

Mit érdemes tudni minderről ? – kérdeztük Gőbl Gábort, a Soproni FAC elnökét.

Pályázatunkban összefoglaltuk az elmúlt év eredményeit. Az elmúlt évben 120 fővel növekedett az egyesületben sportolók létszáma. Női csapatunk bronzérmes lett az NB II.-ben, férfi csapatunk megnyerte a megye III.-as bajnokságot. Jeleztük, hogy idén a nálunk sportoló gyerekek és felnőttek létszáma eléri immár eléri a 170 főt, és azt is, hogy a SFAC csapata 24 év után ismét a megyei első osztályban szerepel majd. Jelentősen növekednek majd az egyesület utazási és egyéb költségei.

Mekkora támogatásra pályáztak ?

Mindösszesen csak 2 millió forintot kértünk a tudva, hogy sok támogatásra szoruló sportműhely van a városban, a forrás pedig behatárolt. Éppen ezért az álmainkat, az optimális támogatási összeget pályázatunkba meg se mertük fogalmazni. A kiemelt támogatottságú kluboktól, pedig érthető módon még messze állunk. De igyekszünk csökkenteni a távolságot, minden szempontból.

Mindennek ellenére aztán jött a fekete leveses…

Kétségtelen tény, hogy mindenki megdöbbent az egyesület háza táján, amikor hírét vettük, hogy mindösszesen csak 600.000 Ft támogatást ítéltek a Soproni FAC számára. Ebbe nem nyugodhatunk bele, hiszen ez a támogatás méltánytalan a SFAC múltjához, de a jelenéhez is! Levelet írtam a város kompetens vezetőihez, melyben tájékoztatást adtam klubunk álláspontjáról. Azt kértem tőlük, hogy más támogatott egyesületek támogatási szintjéhez igazított módon biztosítsanak arányos és méltányos összegű éves hozzájárulást a SFAC 1900 SE számára.

Mit gondol, lesz eredménye az újra tervezést kérő levelének?

Remélem, hogy lesz! Túl kellene már lépni azokon a dolgokon, melyek nem tesznek jót a Sopron labdarúgásnak! Egy cél kell lebegjen minden soproni sportvezető előtt. A cél pedig az, hogy szolgáljuk a soproni gyerekek és fiatal labdarúgók érdekét, hogy minél többen, és minél több mérkőzést vívhassanak városuk piros-fehér színeit képviselve. Bízom benne, hogy a SFAC feljutásból fakadó minden felmerülő kérdésről hamarosan személyes tárgyalásra fog sor kerülni a polgármester úr irodájában.