Bemutatkozás

Soproni FAC 1900 Sport Egyesület

ATLÉTIKA szakosztálya

 

A Soproni Futball Club Magyarországon az első klubok között alakult meg, mégpedig 1900-ban. Néhány év után atlétikai szakosztállyal bővült, így az egyesület neve Soproni Futball és Atlétika Clubra módosult.
A mai SFAC-ban versenyző sportolók 2020 év eleje előtt a SAC atlétika sportegyesülethez tartoztak. Viktória vezetésével készültek már ott a hazai illetve nemzetközi versenyekre. Idén januárban a SFAC jogi háttereknek is már megfelelve tudta fogadni az ide érkező atlétákat az egyesület szakosztályába. Nagy Viktória szakosztályvezető vezetésével sok fiatal lelkes és elhivatott sportoló igazolt át hozzánk.
Az atlétika szakosztály jelenleg közel 60 fiatal, versenyzőből épül fel, akikkel Viktória már négy éve foglalkozik. Korosztályokra bontva zajlanak az edzések, ahol egészen a legfiatalabbaktól kezdve a legidősebb versenyzőkig kipróbálhatja magát bárki.
Természetesen nem csak versenyzők számára nyitott a szakosztály ajtaja, aki csak mindennapi rendszeres testmozgási lehetőséget keres, ő is jó helyen jár. Csatlakozz TÖMEGSPORT csoportunkhoz.
Szakosztályunk próbálja minél színesebben átadni, azt a tudást, amit a körülmények is lehetővé tesznek, az Anger-réti sporttelepen, ahol a gyermekek megismerkedhetnek az atlétika színes tárházával, ami tudatos felépítéssel, korhoz kötve tudnak elsajátítani. Sprintfutás, távolugrás, hármasugrás, gátfutás, kislabdahajítás, gerelyhajítás, súlylökés, középtávfutás, hosszútávfutás.
A szakosztályban működtetett korosztályok:
  • Gyermek korosztály: U11/U13: 2008-2009-2010-2011-es születésűek
  • Újonc korosztály: 2007-es születésűek
  • Serdülő versenyzők: 2005-2006-os születésű
  • Ifjúsági versenyzők: 2003-2004-es születésű
  • Junior versenyzők: 2001-2002-es születésű
  • Utánpótlás versenyzők: 2000-1999-1998-es születésű
  • Felnőtt:1997-
  • Szenior: 35 év fölöttiek

Több sikeres hazai versenyen vettünk részt, ahol az újonc korosztályban 2019.-ben Czákler Eliza második helyezést ért el 300m-en, Országos Fedett pályás Bajnokságon, illetve idén Kiss Laura második helyezésével, már a SFAC színeiben álhatott a dobogóra szintén Országos Bajnokságon. Több mint húsz versenyzővel állt rajthoz a SFAC, ahol szép eredmények születtek, több korosztályban is. Érdemes megemlítenünk szenior versenyzőinket is, akik szintén dobogón tudtak végezni, az idei Szenior Országos Bajnokságon Mészáros Péter, Steiner Rita személyében.

Külföldi élmények:

Az egyesület tagjai lehetőséget kaptak immáron három éve, külföldi versenyeken való részvételére is, ami nagy lehetőséget nyújt a gyerekek számára, hogy élményeket és rutint szerezzenek.

Téglássy Tímea segítségével Olaszországban, illetve Spanyolországban is rajthoz állhattak fiatal versenyzőink, ahol szintén dobogós helyezésekkel tértünk haza.


Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet keresd fel szakosztályunkat.
VÁRJUK JELENTKEZÉSED!
GYERE ÉS PRÓBÁLD KI MAGAD ATLÉTA VERSENYZŐKÉNT vagy CSATLAKOZZ TÖMEGSPORT csoportunkhoz!

 

 Soproni FAC 1900 Sport Egyesület                                      Nagy Viktória

9400 Sopron, Csengery utca 42.                                                                     Atlétika

e-mail: sfac1900@gmail.com                                                               Szakosztályvezető

                                                                                             Tel: +3630/586-68-47

                                                                              E-mail: viktoriabolsak510@gmail.com