Férfi szakosztály

Sopron „a Nemzet Sport Városa” cím büszke tulajdonosa.

A megyei jogú nagyvárosban, jelenleg közel 70 ezer polgár él. A lakosság létszáma folyamatosan nő. Egyre több a diák, akik közül szerencsére sokan szeretnének focizni. Sopronban három labdarúgó egyesület tevékenykedik.

A Soproni FAC ( utánpótlás nevelő, illetve felnőtt amatőr  szakosztályt tart fenn. 2015. júliusában a 116 éves múltra visszatekintő SFAC 1900 SE az Ausztriába távozás helyett alternatívát nyújtva leigazolta az SC Sopron UP-ből távozó egy csapatra való „kiöregedett” 18-20 éves fiatalt. A csapat heti 5 edzéssel készült a megmérettetésekre így torony magasan megnyerte a megye III.–as bajnokságot. A klub az elmúlt szezonban csak és kizárólag megye 2 és 1.-es csapatokkal vívott edzőmérkőzéseket. Az eredmények alapján megállapítható, hogy a SFAC csapata már a 2016-os összetételben is megye 1-es szakmai színvonalon áll.

A soproni felnőtt labdarúgás eleven problémája volt a múltban, hogy a városi UP nevelő egyesületből „kiöregedő” fiatalok számára Sopronon belül nem volt játéklehetőség. Az ausztriai és a hazai alacsonyabb osztályokban a hetente csak 1-2 edzés van, így ott eleve megszűnik a fejlődésük lehetősége.

2015 nyarán bekövetkezett pozitív változás, a 2016, és a 2017-es BAJNOKI CÍM, a megyei első osztályba kerülés új helyzetet és egyúttal lehetőséget teremtett a fiatal soproni labdarúgók számára, hogy Sopronban maradva, szülő városuk egyik felnőtt csapatában küzdhessenek Sopronért, egymásért, az önbecsülésükért!

A Soproni FAC három szakosztályában 2017 tavaszán 180 fiatal sportol.